Status: Èt år som iværksætter på fuldtid

Status: Èt år som iværksætter på fuldtid

24. Juni – 2014. En dag jeg nok sjældent glemmer. Jeg var blevet student, havde scoret en helt ok karakter i min historie eksamen, og nu skulle jeg satme feste. Det er et godt stykke tid siden nu. Og hvad gør man, når man bliver student? Typisk er der to muligheder. Enten tager du nogle år fri, finder dig et arbejde og tjener nogle penge, sådan du kan komme ud at rejse. Eller så hopper du videre på universitetet, erhvervsakademiet eller noget helt tredje. Jeg valgte dog en tredje løsning..

Jeg valgte at blive iværksætter på fuldtid. Det har jeg nu været i over et år, og det er tid til at gøre status. Hvordan er det gået, hvad havde jeg af forventinger, målsætninger, og hvad har jeg så lavet? Det skal jeg fortælle dig! 

 

Forventninger og mål til at være iværksætter på fuldtid

Da jeg blev student, havde jeg arbejdet med Kvalitetstekster.dk (Nu kaldet Somera)  i godt og vel 10 måneder, og det havde været et fint studiejob. Nu skulle jeg dog gå fuldtid. Jeg havde altså en klar forventing om, at jeg kunne leve af min tekstvirksomhed. Jeg havde en forventing om, at det ville blive utrolig hårdt. Jeg havde en forventing om, at det skulle blive mega sjovt. Og så havde jeg en forventing om, at jeg skulle have ansat nogle dygtige tekstforfattere, sådan at jeg kunne fokusere på, hvad jeg syntes var sjovt – business!

Mål: 

Jeg havde et mål om, at jeg skulle tjene 10.000 kroner den første måned, 15.000 kroner den næste måned, og så ellers have en nogenlunde stabil indtægt derfra. Nogle utrolig lave målsætninger når jeg ser tilbage på det. Men de var realistiske, hvilket var en kæmpe motivationsfaktor.

10623880_10203912730073991_6235956833356587424_o

Opsummering af mit år

Mine forventninger passede faktisk meget godt. Den første måned gik som ventet, det gjorde den næste egentligt også, så alt var godt! Jeg fandt ganske hurtigt en kontorplads ved Aalborg Havn, og alt kørte som det skulle. Jeg boede stadig hjemme, og derfor var der intet pres for, at jeg skulle betale min husleje eller lignende.

September; Ansatte, vækst og ny virksomhed

I september gik det stærkt. Først ansatte jeg vores tekstforfatter Jacob i 0-5 timer ugenligt, da jeg ikke turde håbe på mere. Det gik dog ret stærkt, da jeg lige pludselig kunne flytte min tid på at markedsføre os. Så ansatte jeg vores tekstforfatter Jesper – og vi vækstede endnu mere! På samme tid startede jeg det lille markedsføringsbureau Somera, hvor fokus var på at hjælpe små virksomheder med at komme online. Det kørte jeg lidt PR på, og der kom en flot forside- samt bagside artikel i Nordjyske Erhverv. Dertil fik jeg ordre for 20.000 kr. eks. moms ind de løbende dage – udelukkende fra den artikel. Her var motivationen i top, jeg tjente gode penge, og havde det intet mindre end pisse sjovt!

 

Januar; Fokus på Kvalitetstekster.dk og Versus Consulting samt en tur til Marokko

Efter at have drevet Kvalitetstekster.dk og Somera sideløbende fandt jeg hurtigt ud at, at det var Kvalitetstekster.dk, jeg brændte for. Så jeg satte Somera på standby og gav den i stedet gas med vores lille tekstbureau. Jeg havde flyttet fokus fra små virksomheder til SEO-konsulenter/bureauer. Hvorfor? Fordi de ved, hvad de skal have, de bestiller regelmæssigt, og vi får nogle gode relationer. En prioritering jeg er lykkelig for den dag i dag. Sammentidigt tog jeg med på Refuga, en arbejdstur til Marokko hvor jeg mødte 20 andre meega seje iværksættere. En lærerigtur hvor mit netværk blev udbygget, jeg fik nye input til virksomheden, og jeg fik utroligt oplevelser. Ikke så overraskende (for mig selv) satte vi omsætningsrekord måneden efter.

Versus Consulting begyndte ligeså stille at tage form. En virksomhed, hvor jeg sammen med min forretningspartner Mads, underviser på folkeskoler mm. i iværksætteri og innovation. Noget, der ikke blot er mega sjovt, men også har et kæmpe potentiale.

Skærmbillede 2015-07-24 kl. 13.05.54.png

Maj; Vækst, vækst, vækst og Barcelona

Fra Januar til Maj gav jeg den gas med Kvalitetstekster.dk. Vi blev omdannet til et ApS, jeg ansatte 2 tekstforfattere mere, og jeg var i Barcelona på endnu en Refuga tur. (Noget jeg virkelig ikke kan anbefale nok, hvis du vil vækste din forretning) Vores kunder var nu nogle af Danmarks største medievirksomheder, humøret var højt, og jeg har nu fået æren af at holde talrige oplæg om iværksætteri, og det at starte fra scratch.

Juli; Versus Consulting og Kvalitetstekster.dk ApS er alt

Noget, jeg har lært ved mine snakke med diverse super seje iværksættere, er at fokus er ALT. Derfor er fokus kun på Kvalitetstekster.dk og Versus Consulting. Hos Versus Consulting har vi skrevet under på en samarbejdsaftale med Aalborg Kommune, der gør, at vi skal ud at undervise på en række skoler det næste år. Et kæmpe skridt på vejen for at få iværksætteri helt ned i et plan, som alle kan forstå. 

Dertil er min forretningspartner Mads og jeg nomineret til Årets Nordjyske Iværksætter, efter kun 7 måneders arbejde med vores virksomhed. Noget, vi begge er vanvittigt stolte af!
Vores omsætning i Kvalitetstekster.dk ApS er på samme tid vokset markant og målet om en halv million i omsætning i 2015 er inden for rækkevidde.

 

Skærmbillede 2015-07-24 kl. 13.10.58

Hvad er planen nu?

Jeg skal sparke røv! Nej, jeg skal ikke starte på universitetet, og det gør jeg heller ikke foreløbigt. Mine to virksomheder har, som jeg ser det, kæmpe potentiale. Et potentiale jeg har i sinde at opfylde. Dertil skal jeg rejse mere. Pt. har jeg planer om en tur til Kenya og en lille tur ned til den kære Nikolaj Astrup i Italien, samt en Tour dé Danmark hvor jeg tager rundt og besøger diverse seje virksomheder i Danmark.

Er jeg så millionær? Nej, det er jeg ikke ligefrem, og jeg bliver det nok heller ikke foreløbigt.. Men jeg er glad! Jeg elsker mit job, har en lækker lejlighed i hjertet af Aalborg og rejser +4 gange årligt. Jeg mangler faktisk ikke rigtigt noget.

Bulletpoints

  • Omsat for 300.000 kr. eks moms siden jeg startede
  • Gået fra studiearbejde til fuldtid + 5 studentermedarbejdere
  • Nomineret til Årets Nordjyske Iværksætter
  • Hyppigt brugt som oplæg- og fordragsholder
  • For- og bagside artikel i Nordjyske Erhverv
  • Arbejder sammen med nogle af DK’s største medievirksomheder
  • Gået fra enkeltmandsvirksomhed til ApS
  • Været i Marokko, Barcelona og Florida
  • Indgået samarbejde med Aalborg Kommune

 

Har det været svært? Ja for satan! Men det har været mindst ligeså sjovt! Tusinde tak for at du læse med. Skulle du have nogle spørgsmål, skal du være så velkommen til at smide en kommentar nedenfor.

 

Kæmpe kæmpe tak til; Nikolaj Astrup, Søren Skriver, Patrick og Allan fra Tezzo (!!), Dennis Drejer, Maj Wissmann, Lars Skjoldby, Tonny Tiger, Patrick Teglstrup, og alle jer, der har været med på den her ganske sjove rejse so far.