22 livslektioner jeg har lært i mine 22 år

22 livslektioner jeg har lært i mine 22 år

Bum. Så hed dagen d. 4. November endnu engang. For 22 år siden kom Krizzer til verden.

Hurra for det. Jeg har massive tømmermænd i dag, fordi jeg fuldede mig i selskab med mine bedste venner i nat. Tak for jer <3.

Gennem de 22 år har jeg haft mig den fornøjelse at møde utroligt mange spændende mennesker, opleve et væld af forskellige lande og kulturer. Og bruge min tid på ting, der har givet mening.

Alt dette har lært mig mange ting. Her prøver jeg at opsummere de 22 vigtigste livslektioner, jeg har gjort mig de seneste 22 år.

1. Det er sjovere at bruge penge på flybilletter end helflasker. 1,75L Belvedere Vodka koster 3.000 kroner i Jomfru Ane Gade. For dette kan du flyve tur/retur til New York – ofte billigere. Dette giver samtidig flere likes og mindre tømmermænd. Oplev verden og mød seje mennesker fremfor at spilde alle dine lommepenge på dyr vodka. 

2. Spørg om tilgivelse fremfor tilladelse. Tingene går for langsomt, hvis vi altid skal spørge om lov. Så længe du ikke forvolder andre end dig selv skade, så spørg hellere om tilgivelse frem for tilladelse.

3. Kom til tiden og bliv taget seriøst. Det samme gælder med hensyn til at forberede sig. Vi har alle kun en vis mængde tid at gøre med. Lad vær med at spilde andres ved at komme for sen

4. Find ud af, hvad der gør dig glad  – og gør mere af det. Intet er federe end at stå op og vide, at man skal bruge dagen på noget, der gør en glad. Om det er at løbe lange ture, være sammen med sine venner eller at male. Gør det dig glad – så sæt tid af til at gøre mere af det.

5. Spild ikke din tid på folk, der gør dig i dårligt humør. Lad os bare acceptere at nogle venskaber ikke er for livet.

6. Kom ud og oplev verden – den er større end bare Danmark. Det var et wake up call, da jeg indså, at jeg havde været i under 10% af hele verdens lande. Av, hvor er der mange spændende ting ude i verden. Sæt tid og penge af til at opleve den.

7. Tag billeder og forevig dine minder. Der er få ting, jeg nyder mere end at se gennem gamle billeder fra sjove stunder. Prioriter at forevige dine minder gennem billeder.

8. Stop med undskyldningerne og forfølg dine drømme. Som multiallergiker er det sætninger som disse, der normalt giver mig røde knopper og allergianfald – men med et samfund, hvor det er blevet normen at gøre som alle andre, så saml dig mod til at jagte dine drømme. Ingen andre gør det for dig.

9. Lad ikke dit arbejde blive dit liv og identitet. For mig er der intet mere uinteressant end folk, hvis liv kun består af arbejde. Find en hobby, brug tid med dine venner og familie. Og lad arbejdet være en del af dit liv. Ikke hele dit liv.

10. Tag kontakt til mennesker du ser op til. Da jeg var færdig med gymnasiet skrev jeg til 5 personer, jeg så op til. Så spurgte jeg dem, hvordan de havde gjort. Alle fem svarede tilbage og gav mig gyldne råd med på vejen. Læs hele mit blogindlæg om dette her. 

11. Aldrig stop med at lege. At blive voksen kan være så skrækkeligt kedelig og seriøst. Fair. Men sæt tid at til at lave dumme og fjollede ting, der gør dig glad.

12. Tal gennem handlinger og ikke ord. Vi kender alle typen, der snakker om alt det, de gerne vil opnå, men intet gør for at opnå det. Don’t be that guy. Spring ud i det og gå all in i stedet.

13. Mød nye mennesker og hør deres historie. De sidste tre år har jeg haft fornøjelsen af at rejse og høre op mod 60 forskellige personers historie og lære dem at kende. Alle har noget nyt at byde på – lad ikke den mulighed glippe.

04 nov 22 livslektioner jeg har lært i mine 22 år

SKREVET KL 16:23H I PERSONLIG UDVIKLING AF KRISTIAN SCHARLING 1 KOMMENTAR

Bum. Så hed dagen d. 4. November endnu engang. For 22 år siden kom Krizzer til verden.

Hurra for det. Jeg har massive tømmermænd i dag, fordi jeg fuldede mig i selskab med mine bedste venner i nat. Tak for jer <3.

Gennem de 22 år har jeg haft mig den førnøjelse at møde utroligt mange spændende mennesker, opleve et væld af forskellige lande og kulturer. Og bruge min tid på ting, der har givet mening.

Alt dette har lært mig mange ting. Her prøver jeg at opsummere de 22 vigtigste livslektioner, jeg har gjort mig de seneste 22 år.

1. Det er sjovere at bruge penge på flybilletter end helflasker. 1,75L Belvedere Vodka koster 3.000 kroner i Jomfru Ane Gade. For dette kan du flyve tur/retur til New York – ofte billigere. Dette giver samtidig flere likes og mindre tømmermænd. Oplev verden og mød seje mennesker fremfor at spilde alle dine lommepenge på dyr vodka. 

2. Spørg om tilgivelse fremfor tilladelse. Tingene går for langsomt, hvis vi altid skal spørge om lov. Så længe du ikke forvolder andre end dig selv skade, så spørg hellere om tilgivelse frem for tilladelse.

3. Kom til tiden og bliv taget seriøst. Det samme gælder med hensyn til at forberede sig. Vi har alle kun en vis mængde tid at gøre med. Lad vær med at spilde andres ved at komme for sent.

4. Find ud af, hvad der gør dig glad  – og gør mere af det. Intet er federe end at stå op og vide, at man skal bruge dagen på noget, der gør en glad. Om det er at løbe lange ture, være sammen med sine venner eller at male. Gør det dig glad – så sæt tid af til at gøre mere af det.

5. Spild ikke din tid på folk, der gør dig i dårligt humør. Lad os bare acceptere at nogle venskaber ikke er for livet.

6. Kom ud og oplev verden – den er større end bare Danmark. Det var et wake up call, da jeg indså, at jeg havde været i under 10% af hele verdens lande. Av, hvor er der mange spændende ting ude i verden. Sæt tid og penge af til at opleve den.

7. Tag billeder og forevig dine minder. Der er få ting, jeg nyder mere end at se gennem gamle billeder fra sjove stunder. Prioriter at forevige dine minder gennem billeder.

8. Stop med undskyldningerne og forfølg dine drømme. Som multiallergiker er det sætninger som disse, der normalt giver mig røde knopper og allergianfald – men med et samfund, hvor det er blevet normen at gøre som alle andre, så saml dig mod til at jagte dine drømme. Ingen andre gør det for dig.

9. Lad ikke dit arbejde blive dit liv og identitet. For mig er der intet mere uinteressant end folk, hvis liv kun består af arbejde. Find en hobby, brug tid med dine venner og familie. Og lad arbejdet være en del af dit liv. Ikke hele dit liv.

10. Tag kontakt til mennesker du ser op til. Da jeg var færdig med gymnasiet skrev jeg til 5 personer, jeg så op til. Så spurgte jeg dem, hvordan de havde gjort. Alle fem svarede tilbage og gav mig gyldne råd med på vejen. Læs hele mit blogindlæg om dette her. 

11. Aldrig stop med at lege. At blive voksen kan være så skrækkeligt kedelig og seriøst. Fair. Men sæt tid at til at lave dumme og fjollede ting, der gør dig glad.

12. Tal gennem handlinger og ikke ord. Vi kender alle typen, der snakker om alt det, de gerne vil opnå, men intet gør for at opnå det. Don’t be that guy. Spring ud i det og gå all in i stedet.

13. Mød nye mennesker og hør deres historie. De sidste tre år har jeg haft fornøjelsen af at rejse og høre op mod 60 forskellige personers historie og lære dem at kende. Alle har noget nyt at byde på – lad ikke den mulighed glippe.

14. Tag ikke dig selv så seriøst. Selvironi er en af de bedste egenskaber et menneske kan have. Aldrig vær for fin til at kunne tage pis på dig selv.

15. Tilegn dig nogle skills. Selve processen i at lære et nyt “skill” er utrolig lærerig. Om det er at jonglere med en fodbold, løse rubiks cubes eller løbe en hvis distance på tid. Progressionen og hele forløbet lærer dig utroligt meget om dig selv.

16. Brug solcreme. Det gør fucking ondt at blive forbrændt.

Gæt, hvem der faldt i søvn ved poolen i Barcelona :))

17. Ikke vær for fin til at spørge om hjælp. Når du spørg dine medmennesker om hjælp føler de sig værdsat – og du kommer hurtigere gennem dine problemer. Der er aldrig nogen skam i at spørge om hjælp.

18. Intet er så slemt, at det ikke kan soves eller løbes væk. Når jeg er i dårligt humør, så løber jeg enten en lang tur, eller så tager jeg mig en lur. Begge ting er utroligt effektive og kan hjælpe på humøret instantly.

19. Accepter at tingene tager tid. At bygge noget stort, at blive god til noget eller at opnå dine drømme tager tid. Accepter det og nyd rejsen. Det gør det hele lidt sjovere.

20. Vær din egen største fan. Lad mig være ærlig – jeg synes, at jeg er helt vildt nice. Hvis ikke du selv synes, at du er den fedeste person i verden – hvorfor skulle andre så? Accepter og elsk hvem du er. Se lige denne skønne dame snakke om det!

21. Lad vær med at farve dit mørke hår lyst. Det bliver orange. 

22. Send eller ring til dine familiemedlemmer – også selvom deres fødselsdag. Din mor, far, bedsteforældre eller søskende bliver altid glade for at høre fra dig. Det tager kun 2 minutter og kan gøre deres dag 10x bedre.

 

Jeg har stadig mægtig meget at lære. Og jeg er ingen guru – jeg skal ikke definere, hvordan du skal leve dit liv. Men det var lige 22 ting, som jeg har lært i mit korte liv. Jeg håber, at du kan bruge det.

P.S. Hvis du stadig læser med, skal du have en lille gave. Tjek denne Facebook-side, hvor UPS-chauffører deler billeder og historier med hunde, som de møder på vejen.